Groene koffie: gevaarlijk of niet?

Groene koffie wordt steeds populairder onder mensen die gewicht willen verliezen. Met groene koffie kunnen mensen namelijk op een gezonde, natuurlijke manier snel hun ideale gewicht bereiken. Voor zowel mannen als vrouwen is groene koffie het ideale hulpmiddel om snel kilo’s en lichaamsvet kwijt te raken. Soms wordt er echter gesuggereerd dat groene koffie gevaarlijk is. In dit artikel leest u alles over groene koffie en de eventuele gevaren.


Wat is groene koffie?

Groene koffie is een geneesmiddelvrij voedingssupplement, dat is opgebouwd uit een mengsel van diverse kruidenextracten. Deze extracten zijn afkomstig uit verschillende landen; overal worden de beste ingrediënten vandaan gehaald. Door groene koffie te nuttigen, in combinatie met een gezond voedingsplan, wordt de eetlust bij mensen gereguleerd. Dit komt doordat antioxidanten in de koffie een snellere stofwisseling tot gevolg hebben, wat weer leidt tot een hogere vetverbranding. De detoxingrediënten in de koffie zorgen op hun beurt weer voor een verbeterde en efficiëntere afvoer van afvalstoffen.


Ingrediënten groene koffie

Groene koffie, die door de jaren heen voortdurend is aangepast en verbeterd, bestaat uit calcium, chroom picolinaat, een kruidenmix van groene theebladextract, Panax ginseng wortel en Arabica bonen. De mix van deze ingrediënten is uiteraard niet ‘zomaar’ tot stand gekomen; hier is uitgebreid wetenschappelijkonderzoek aan voorafgegaan. Zo bleek onder meer dat het extract van groene theebladeren antioxidantale activiteiten van het lichaam stimuleert en u beschermt tegen vrije radicalen, dat Panax ginseng wortel uw energieniveau op peil houdt tijdens het dieet en dat chroom het energieverbruik stimuleert en de stofwisseling in uw lichaam verbetert. Het resultaat van al deze onderzoeken is de Groene koffie die u vandaag kent: groene koffie 1500.


Is groene koffie gevaarlijk?

Sommige mensen vragen zich af of het gebruik van groene koffie gevaarlijk is. “Als het zo goed werkt, zal er wel een addertje onder het gras zitten”, wordt er vaak gedacht. In de meeste gevallen is dit echter niet het geval. Er zijn echter gevallen bekend waarbij de groene koffie stofjes bevat die adrenaline opwekken. Deze stoffen zijn veel sterker dan bijvoorbeeld cafeïne, iets dat in iedere vorm van koffie te vinden is. Deze stoffen kunnen diverse nadelige gevolgen hebben, zoals hartkloppingen en een te hoge bloeddruk. Hoewel u ook van het gebruik van deze groene koffie afvalt, zijn de stoffen natuurlijk erg slecht voor uw lichaam en wordt het ook niet aangeraden om dit te gebruiken. In Nederland zijn deze stoffen verboden, maar het kan zijn dat u het tegen het lijf loopt op het internet. Deze kans is echter klein; de meeste groene koffie-varianten zijn gewoon gezond en bevatten enkel de stoffen die u nodig hebt om snel en op een natuurlijke manier af te vallen. Zo ook groene koffie 1500.